Méregtelenítés és böjt

Itt a tavasz, megkezdődött a nagyböjt, és egyre másra halljuk az olyan kifejezéseket, mint tavaszi méregtelenítés, tisztítókúra, amely szinte kihagyhatatlan testi egészségünk megőrzése érdekébe

 Az immunrendszerünk rendbe tételének első és legfontosabb lépése, hogy mindazon méreganyagokat, amelyek a tél folyamán felhalmozódtak a szervezetünkben, igyekezzünk minél teljeskörűbben eltávolítani. Éppen ezért fontos, hogy méregtelenítsünk, és emiatt is volt fontos eleinknek a böjt, amely – ha a vallásos vonatkozásait most figyelmen kívül hagyjuk – szintén hasznos méregtelenítés. Vannak olyan betegségek vagy tünetek, amelyek már egy alapos méregtelenítés után sokat javulnak, tipikusan ilyen például a bőrproblémák többsége, melyek többek között a máj, mint a legnagyobb méregtelenítő szervünk gyengébb működése okán is felléphetnek.

A tavaszi tisztítókúra nem csak a szépségnek tesz jót, hanem az egészségünknek is. Méreganyagnak tekinthetők mindazok a vegyi anyagok, amelyeket a szervezetünk nem tud lebontani és eltávolítani. Ezek különféle módon jutnak be az emberi testbe: kialakulhatnak rossz táplálkozási szokások, a bevitt táplálék vagy a légszennyezettség nyomán is. A méreganyagok többsége a belekben rakódik le, ami azért is aggasztó, mert immunrendszerünk túlnyomó része is a belek falán található, és ekképpen immunrendszerünk jelentős mértékben leterhelt lesz. Fontos tehát, hogy időnként, és ilyenkor tavasszal mindenképp elvégezzünk testünkben egy alapos méregtelenítést. Kevésbé súlyos esetben elegendő lehet egy-egy zöldség vagy gyümölcsnap beiktatása, míg a súlyosabb esetekben komolyabb tisztítókúrát ajánlunk. Nagyon fontos, hogy a tisztítást kössük össze szabad levegőn végzett, rendszeres testmozgással, hiszen ez javítja az anyagcsere-folyamatokat az egész testünkben, pozitív hatású a vérkeringésre, és oxigénnel látja el testünk sejtjeit, amelyek így fokozottabban képesek megújulni.

Tavaszi méregtelenítő kúránkhoz sokféle segítséget kapunk a természettől, melyet jobbnál jobb termékek formájában megtalálhatunk a bio boltok polcain.

Vegyük sorra talán a legjobbakat –szándékosan nem a legnépszerűbbeket írtam, mert a kettő sajnos nem ugyanaz!

1.      Neera kúra

A többféle pálma- és juharfa nedvéből készült Neera szirup biztosítja a böjtkúra során a megfelelő vitamin-, ásványi anyag-, és nyomelem ellátottságát a szervezetnek. Gyakorlatilag egy folyékony táplálék.

A Neera-kúra olyan, mint egy tíznapos utazás, melyben testünk-lelkünk megtisztul.

Mivel a méregtelenítés gyorsan és intenzíven zajlik, így hamarosan érezhetjük áldásos hatásait.

A Neera méregtelenítést nem egy adott betegség gyógyítására fejlesztették ki. Célja, hogy az évek során a testben felhalmozódott salak- és méreganyagok okozta testi problémák kiváltó okát szüntesse meg.

A Neera méregtelenítés sok tudományosan bizonyított és egyéni tapasztalaton alapuló előnnyel jár. A Magyarországon is közkedvelt Neera méregtelenítés számtalan pozitív hatását már sokan tapasztalhatták.

 

2.      Puridren folyadék

A lúgosítás a méregtelenítő folyamat része. A szervezet elsavasodása oka lehet az elhízásnak, gyomorbántalmaknak, bélpanaszoknak, krónikus fáradtságnak,  a szervezetben túlzottan felszaporodó Candida gombáknak, parazitáknak, koncentrációs és alvászavaroknak.

A Puridren egy gyógynövény főzet, melybe 12 féle gyógynövény hatóanyagait és klorofill koncentrátum található. A gyógynövényeket tudományos alapokon válogatták össze, így minden létfontosságú szerv tisztításához szükséges gyógynövény megtalálható benne.

A benne lévő klorofill pedig gondoskodik a savak lekötéséről, a lúgosításról.

A kúra ideje alatt tapasztalhatod, hogy az emésztésed aktívabb lesz, a vizeleted színe, szaga megváltozik, a kötőszövetek feszesebbé válnak, a cellulitisz és a zsírpárnák is látványosan csökkenhetnek, hisz ezek a szervezet „szeméttárolói”.

Használata egyszerű, nem igényel különösebb erőfeszítést, mindössze kitartást és rendszerességet.