Mire is jó az E-vitamin és mik a hiánytünetei?

Az E-vitamin legtöbbször tokoferolként és bővérűség okozóként ismert. Ez egy zsírban oldódó vitamin és a test szöveteiben raktározódik el. Ez egy antioxidáns és nagyon jó következményei vannak, ha egy test tele van E-vitaminnal. Az E-vitaminra szüksége van rengeteg szervünknek a megfelelő működéshez és köztudottan lassítja az öregedési folyamatokat is.

 

Az E-vitamin hiány tünetei

 

A táplálkozási szakértők szerint számtalan tünete és jele van az E-vitamin hiányának. Dr. Anju Sood szakértő szerint a következő tünetek mutathatnak rá az E-vitamin hiányra:

1. Hajhullás – Egy E-vitaminban gazdag étrend visszafordíthatja a hajhullás okozta károkat. Ha abnormális hajhullást tapasztal, az egyértelmű jele annak, hogy meg kellene fontolnia az E-vitaminban gazdag étrendet.

Az E-vitamin regenerálja és felújítja az elhalt hajsejteket és szőrtüszőket.

2. Száraz, csípős bőr – A száraz bőr legtöbbször az extrém időjárási viszonyok következménye, főleg a téli hónapokban. Ne lepődjön meg viszont akkor sem, ha máskor is fogékony a száraz bőrre. Ez egyértelmű jele az E-vitamin hiányának.

3. Szemproblémák – Ebbe beletartoznak a gyengülő szemizmok, az ingadozó teljesítmény, stb. Egy korai diagnózissal fején találhatja a szöget és intézkedéseket tehet a szem károsodásának megelőzésére.

4. Hormonális egyensúlyhiány – Bármilyen hormonális egyensúlyhiány képes pusztítást végezni a testben, amit nehéz diagnosztizálni, ami még nagyobb egyensúly vesztéshez vezethet. A legtöbb esetben az E-vitamin lehet a hiányzó dolog. Habár van olyan egyensúlyhiány, mint például a PCOD, a PCOS vagy a korai menopauza, az E-vitaminban gazdag diéta teljes egészében fel tudja venni a harcot.

 

 

Az E-vitamin hiányának jelentkezésekor miért van szükség annak pótlására?

 

Az E-vitamin öregedésgátló: A napból érkező káros ultraviola sugarak köztudottan felelősek a bőrön keletkező károkért, az elszabadult erőkért, amik a ráncokhoz vezetnek. Antioxidáns lévén az E-vitamin táplálja a bőrt oly módon, hogy ellátja olajjal, ami megelőzi a bőr öregedését. A legtöbb napi használatú termék tartalmaz E-vitamint. Gyakran vesszük fel a harcot a bőrszárazság ellen hidratáló krémek segítségével, mégis kevesen tudják, hogy ezeknek a krémeknek az E-vitamin alapvető hozzávalója. Az E-vitamin megfiatalítja a halott bőrsejteket úgy, hogy táplálja őket és fiatalos külső megjelenést ad nekik.

Az E-vitamin antioxidáns: A szabadgyökök lebontják az egészséges sejteket az emberi testben. A legjobb immunitás a szabadgyökök ellen az antioxidánsokban gazdag diéta. Az E-vitamin gazdag ezekben az antioxidánsokban és segít a szabadgyökök okozta károk csökkentésében.

Hajápoláshoz: Az E-vitamin ismerten előnyös a hajápolás területén is. A hajolaj gazdag E-vitaminban és meg tudja tartani a nedvességet és segít távol tartani a szárazságot.

Hormonegyensúly: Az E-vitamin egyensúlyban tartja a hormokat a testünkkel. Bármilyen egyensúlyvesztés a hormokban megfigyelhető a betegségek által.

Segít csökkenteni a gyulladásokat: Az E-vitamin ismerten hatásos gyulladáscsökkentőként is.

Az E-vitamin megtalálható minden zöld levelű zöldségben, gyümölcsökben, mint például a papaja, szárított gyümölcsökben, a dióban és különböző magvakban egyaránt. Lenmag, spenót, földimogyoró, avokádó, mandula, brokkoli, spárga és garnélarák: csak néhány a legjobb E-vitamin források közül. Ezek közül legalább egy legyen része az étrendjének minden nap. Ha úgy érzi, hogy nem éri el a szükséges szintet, akkor ideje más módon pótolnia az E-vitamint. Nagyon sok oka van annak, miért fontos, hogy az E-vitamin része legyen a mindennapi étrendnek. Antioxidáns, ami lassítja az öregedési folyamatokat és akadályt állít a sejtkárosodási folyamatoknak.

Gondoskodjon róla, hogy E-vitamin szerves része legyen a mindennapjaidnak!

 

Forrás: NDTV Food