Olajfalevél, hatékony segítség szervezetedneK    

Az olajfalevél-kivonat rendszeres szedése segíti az általános közérzet és kedélyállapot javulását, növeli az aktivitást, s segít immunrendszerünknek, hogy nagyobb ellenállóképessége legyen a betegségekkel és fertőzésekkel  szemben. Az oleuropeinnek és kapcsolódó vegyületeinek antibakteriális hatását ugyanis számos vizsgálattal bizonyították.

Az aktív hatóanyagokat az ötvenes években sikerült azonosítani és előállítani, amelyeket ettől kezdve szigorú laboratóriumi és klinikai vizsgálatoknak vetettek alá. Az utóbbi évek vizsgálatai azt is bebizonyították, hogy az olajfa hatóanyagainak néhány különleges eleme, a fehérjebontó enzimek, illetve bizonyos kódátíró-fordító enzimek hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben.

Az olajfalevél-kivonat különleges értékét elsősorban az asqualen és az oleuropein hatóanyag adja.

A asqualen gondoskodik a bőr egészségéről, bársonyosságáról, illetve aktivizálja az immunrendszert míg az oleuropein rendszeres fogyasztásával számos szív-és érrendszeri betegség kockázata nagyon nagy mértékben csökkenthető. Az oleuropein erőteljesen segíti a szív vérellátását, tágítja a koszorúereket, kiküszöböli a szívritmuszavarokat és rendkívül hatásos görcsoldó hatása is.

Az oleuropein egy igen reaktív anyag, tehát számtalan másik anyaggá alakulhat át, így például dihidroxifeniletanollá-DPE, mely ugyancsak fontos szerepet tölt be az olajfalevél pozitív hatásait illetően.

Az gyógynövénynek koleszterincsökkentő hatása is van, ám jelenleg a kutatások szerint az oleuropeinnek az olajfalevél többi hatóanyagával együtt kell bejutni a szervezetbe ahhoz, hogy ezt a kedvező hatását kifejthesse.

Az olajfalevél olaja csökkenti a szívkoszorúér betegségek kialakulásának és a különböző rákos megbetegedéseknek a kockázatát, javítja az immunrendszer működését és enyhíti a gyulladásokat.

Az olajfalevél kivonat antioxidáns hatásának köszönhetően véd a szabadgyökökkel szemben és lényegesen lelassítja az öregedési folyamatokat. Friss kutatások rámutattak arra is, hogy az olajfalevél-kivonat gátolja a tumoros sejtek növekedését.

Egy rendkívül érdekes kutatást végeztek New-Yorkban, melynek eredményeit 2003-ban publikáltak is. Eszerint az olajfalevél–kivonat gátolta a HIV-1 vírust, és nem volt toxikus hatással az egészséges sejtekre nézve. Az olajfalevél-kivonat gátolja az akut fertőzést és a HIV-1 sejtek közötti átörökítést és megakadályozza a HIV-1 replikációját. A célsejtekben toxikus hatás nem volt kimutatható.

Az olajfának önmagában nincsenek mellékhatásai. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a szedését követően fejfájás, izom-és végtagfájdalmak, szénanátha szerű rekciókat tapasztalsz. Ekkor a szedést nem kell abbahagyni, viszont az alkalmazott mennyiséget a felére lehet csökkenteni. Ezek a „mellékhatások“ egy teljesen természetes folyamat kísérői. A reakciók kialakulásának ugyanis az az oka, hogy ha a szervezet túltelített kórokozókban és azok az olajfa hatására hirtelen nagy mennyiségben elpusztulnak, akkor nagy mennyiségű sejthulladék kerül a vérkeringésbe. Ezek a reakciók  4-7 napon belül lecsengenek, ahogy tisztul a szervezet, ahogy kiüríti a test a toxikus hulladékot. Ez a szervezetet semmiféle formában nem károsítja.

Részletes és szigorú toxicitási vizsgálati adatokkal erősítették meg, hogy a készítményből a javasolt, szokásos napi adag akár több százszorosának bevétele sem okozhat mérgezést, vagy egyéb nem kívánatos mellékhatásokat.

A FENTIEK ALAPJÁN AZ OLAJFA LEVÉL–KIVONATOT AZ ALÁBBI TÜNETEK ENYHÍTÉSÉRE ÉS MEGSZŰNTETÉSÉRE HASZNÁLHATOD EREDMÉNYESEN:

  • allergiás tünetek enyhítésére, megszűntetésére
  • vírusos betegség megelőzésére és hatékony kezelésére (például herpesz, influenza, általános megfázás)
  • gombás fertőzések
  • gyulladásos betegségek
  • ízületi gyulladások enyhítése
  • légúti megbetegedések esetén (asztma, bronchitis)
  • tartós immungyengeség leküzdése
  • érrendszeri rendellenességek
  • magas vérnyomás
  • krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölése.