Chen Máj-meridián kapszula 30 db

A máj és az epe egészségének megőrzéséhez

Gyógynövényeket és C-vitamint tartalmazó készítmény a máj és az epe egészségének megőrzéséhez.
A máj egészségéért holisztikus szemlélettel
A Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM), az ember és a környezet harmonizációja, valamint a szervóra alapján este 10 órától hajnali 2 óráig tartó időszak kiemelten fontos a máj és epe pihenése szempontjából. A fenti időszakban az emberi szervezetnek szüksége van a pihenésre, és jó minőségű alvásra a megfelelő időben, így elősegítjük a máj és epe egészségét. További segítség lehet zöld színű növények (pl. ruccola, spenót, saláta) és zöld színű gyümölcsök fogyasztása.
A Máj Meridián kapszula a TCM (Hagyományos Kínai Orvoslás) kompatibilitás elve alapján készült holisztikus szemlélettel. Máriatövist (hatóanyag: szilimarin), Shizandrát, Articsókát, Mungó babot és C-vitamint tartalmazó készítményünket ajánljuk a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, amely hatóanyagainak köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer komfortérzetének kialakításához.
A máriatövis gyümölcse segíti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához. A schisandra savanykás ízű gyümölcsét Kínában igen nagyra becsülik a májra gyakorolt kedvező hatása miatt a mindennapi étkezésben és a hagyományos orvoslásban egyaránt, értékes hatóanyagtartalma miatt mára az európai szakemberek is felfigyeltek rá. Az articsóka levél támogatja a bélrendszer megfelelő működését, hozzájárul az emésztőrendszer komfortérzetéhez. A C-vitamin a szervezet számára nélkülözhetetlen vízben oldódó vitamin, szükséges az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez. A mungó bab Kínában régóta használt étek.

adagolás: naponta 2 x 1 kapszula bőséges folyadékkal lenyelve.

összetevők: articsóka levél kivonat (Cynara scolymus), máriatövis termés őrlemény (Sylibum marianum), zselatin, Schisandra sinensis, C-vitamin, mungó bab

hatóanyagok a napi adagolásra: napi 2 kapszulára: C-vitamin: 80 mg (NRV 100%), máriatövis termés őrlemény: 200 mg (sylimarin: 48 mg), articsóka levél kivonat: 250 (cynarin: 12,5 mg), Schisandra sinensis: 70 mg, mungó bab: 60 mg.

NRV = felnőttek számára ajánlott napi bevitel

 

Interherb Articsóka Extraktum kapszula 30db

Az emésztés elősegítésére

A helytelen táplálkozás, a nehéz, zsíros ételek rendszeres fogyasztása gyakran megterheli a gyomrot, fokozott működésre készteti a májat és az epét. Az ebből adódó emésztési nehézségek puffadáshoz, émelygéshez, teltségérzethez vezethetnek.

Az Articsóka kivonata epetermelést és kiválasztást fokozó cinarin hatóanyagban gazdag. Hozzájárul az emésztéshez, a belek megfelelő működéséhez, a gyomor-bélrendszeri komfortérzethez.

A készítmény fogyasztását az emésztőrendszer működésének támogatására, az emésztés hatékonyságának elősegítésére és a diétás étrend kiegészítésére ajánljuk.

A készítmény 1 kapszulájának kivonattartalma 400 mg porított articsókalevélnek felel meg koncentrált hatóanyag tartalommal.

 

Összetevők/kapszula:

400 mg Articsóka (Cynara scolymus) levélkivonat, zselatin, tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz, mikrokristályos mentol, csomósodás gátló anyagok: magnézium-sztearát, talkum, kolloid-szilícium-dioxid.

Nettó tömeg: 17,6 g

Hatóanyag/napi adag (1 kapszula):

Articsóka levélkivonat (10:1): 400,0 mg

Ebből cinarin: 20,0 mg

Javasolt fogyasztás: napi 1 kapszula. Lehetőség szerint ebéd után, rágás nélkül nyelje le. Rendszeresen előforduló enyhe emésztési panaszok esetén 2-3 hónapos kúraszerű fogyasztása javasolt. Egy hónap elteltével a kúra ismét folytatható.

Figyelmeztetés:

Epeköves és epekőképződésre hajlamosak, fészkes-virágzatúakra érzékenyek számára nem ajánlott!

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

Adamo máriatövis magolaj kapszula 50 db

A máriatövismag olaja, préseléssel előállított 100-os magolaj. Kedvező élettani hatását úgy lehet jellemezni, hogy a méregtelenítés mentőöve.

Hétköznapjaink tele vannak stresszorokkal (idegfeszültség, vegyszerek, mérgek, kémiai anyagok, hideg, meleg sugárzások, mechanikai ártalmak), amelyek igen megterhelik az élő szervezetet.

Heveny idült májgyulladás esetén, máj kötőszöveti gyarapodásban, májzsugorban, rendszeres szeszes ital fogyasztáskor, vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodáskor, májrák kiegészítő kezelésekor használatos. Szabadgyökfogó, zsírmáj kezelésére alkalmazható.

Májsejt építő. Általános alkalmazásának területén különböző böjt kúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére, tartós, ill. rendszeres gyógyszerfogyasztáskor, a maradványok testből történő kiürítésének segítésére. Fokozza a fehérjeszintézist.

A Máriatövismag olaj minden háztartásban ajánlott termék.

Adamo máriatövis magolaj 50 ml

Májvédő, májsejtek újraképződését elősegítő hatású. Krónikus májgyulladás kiegészítő kezelésére, toxikus májkárosodással összefüggő emésztési panaszok enyhítésére.

Interherb máriatövis extraktum kapszula 30db

A máj regenerálására

100 mg extraktum megfelel 2750mg növényi őrleménynek

A máj a táplálékkal bevitt toxikus anyagok kiszűrésének és semlegesítésének legfontosabb helye szervezetünkben. Az egészségtelen táplálkozás, a rendszeres alkoholfogyasztás megterhelheti, fokozott működésre készteti a májat. A Máriatöviskivonata hozzájárul a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a megfelelő májfunkciók fenntartásához, a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához. A készítmény hatóanyaga (silymarin) elősegíti a máj egészséges működését és a májszövet, illetve a májsejtek normális regenerációját. Májvédő szerepe mellett hozzájárul az emésztőrendszer egészséges működéséhez.

1 kapszulában lévő 100 mg extraktum megfelel 2750 mg Máriatövis őrleménynek.

Összetevők/kapszula:

tömegnövelő:mikrokristályos cellulóz, 100 mg Máriatövis termés (Cardui mariani fructus 20-35:1) kivonat (>70% silymarin), zselatin, csomósodásgátlók: talkum, magnézium-sztearát, kolloid-szilícium-dioxid, színezék:titáni-dioxid

Hatóanyag/ napi adag (1 kapszula):

100 mg Máriatövis (Silybum marianum) termés kivonat

Ebből: 70 mg Silymarin

Javasolt fogyasztás:

Napi 1 kapszula. Lehetőleg valamely főétkezést követően, rágás nélkül folyadékkal nyelje le.

Figyelmeztetés:

Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Fészkes-virágzatúakra érzékenyek számára a készítmény fogyasztása nem ajánlott.

Gyermekek elől elzárva tartandó!

 

Gerani máriatövis magolaj 50ml

Máriatövis mag májvédő és antioxidáns hatását már a régi füves könyvek is említik. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különböző májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony mentőövet. A máriatövismag hatóanyaga a szilimarin, gyűjtőnév, több hasonló szerkezetű anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A szilimarin vízben nem oldódik, ezért olajos illetve néhány esetben mézes kivonatát alkalmazzuk.

Alkalmazási területek:
- heveny májgyulladás (hepititis acuta)
- idült májgyulladás (hepatitis chronica agressiva, persistens)
- máj kötőszövet gyarapodáskor, majd májzsugorodással járó betegségekben (cirrhosis hepatitis atrophica)
- túlzott vagy rendszeres szeszesital fogyasztás
- vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén
- zsírmáj kezelésére

Kísérleti körülmények között a májkárosító anyagok hatását kivédi, a májsejtek szerkezete a mérgező anyagok hatása ellenére jobban megőrződik, a károsított sejthártya nagyjából visszanyeri sajátságait.

- stimulálja az epe és epesavak (zsír és koleszterinbontók) termelését a májban
- fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav-, illetve fehérjeszintézist
- szabadgyökfogó antioxidáns

A nép gyógyászat szerint a májbetegségeknél -ahol már semmi sem segít-, biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére.

A máriatövis olaját kíméletes eljárással hidegen sajtolt extra szűz olivaolaj segítségével vonjuk ki. A készítmény tartósítószert, színezéket illetve ízfokozót nem tartalmaz.

Adagolás:
- 80 kg testsúlyig NAPI 1,5 ml (mokkáskanálnyit)
- 80 kg felett NAPI 3 ml (kávéskanálnyit)
reggel éhgyomorra, szájban nyállal jól elkeverve, kúraszeruen
1 kúra 50 ml 80 kg testsúlyig, felette 100 ml, majd egy hét szünet után a kúrát érdemes megismételni.

A fent leírtak alkalmazása esetén káros mellékhatás nincs. Ellenjavallat nem ismert.

Figyelem: A készítmény szedésekor napi kétszeri székletürítés is elofordulhat, ez jelzi, hogy szervezete megkezdte a méregtelenítést.

Egyéb speciális alkalmazási területek:
- a különbözo böjtkúrák esetén a méregtelenítés megkönnyítésére
- tartós illetve rendszeres gyógyszerfogyasztás esetén a gyógyszermaradványok testbol történő kiürülésének segítésére
- általános májtisztításra

Interherb fekete retek extraktum kapszula 30db

A máj- és epeműködés támogatására

A Fekete retek fogyasztása támogatja az emésztőnedvek termelését, az epekiválasztást és a máj egészséges működését. Népi megfigyelések szerint különösen esti fogyasztása van jó hatással az emésztésre. Termékünk
tízszeres töménységű retekkivonatot és természetes mentolt tartalmaz. A készítmény fogyasztását ajánljuk a jó emésztéshez, a gyomor és bélrendszer komfortérzetének megőrzésére.

Összetevők/kapszula:
Fekete retek kivonat (10:1), zselatin, tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz, maltodextrin, csomósodás gátló anyagok (magnézium-sztearát, talkum, kolloid-szilícium-dioxid), természetes mentol, színezék: titán-dioxid.

Hatóanyag/napi adag (1 kapszula):
Fekete retek kivonat: 250 mg
Mentol: 6,0 mg

1 kapszulában lévő 250 mg kivonat megfelel 2500 mg Fekete retek pornak.

Javasolt fogyasztás: napi 1 kapszula. Nehéz, zsíros ételek fogyasztását követően szétrágás nélkül, folyadékkal nyelje le.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Epekövesek és epekőképződésre hajlamosak számára nem fogyasztható!

 

Raphachol granulátum 70g

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását több évtizedes felhasználói, népgyógyászati és szakirodalmi adat bizonyítja. A készítmény összetevői (fekete retek, édesköményolaj) epetermelést fokozó hatásuk révén az epepangást megszüntetik, és ezáltal csökken az epeképződés esélye, javítják az emésztést, megszüntetik/csökkentik a puffadást és a teltségérzetet. Az édesköményolaj részben elfedi a fekete retek erős szagát.
 
Alkalmazása ajánlott különböző emésztési panaszok – teltségérzet, puffadás okozta tünetek – csökkentésére, az epetermelés fokozására és a jobb közérzet biztosítására.
 
Ajánlott adagolás: Felnőtteknek 3×1 adagolókanállal, gyermekeknek 7-14 éves korban szükség esetén 1 csapott adagolókanállal. A granulátum bevétele főétkezések után folyadékkal történjen. Szükség szerint szedhető egyszeri alkalommal vagy néhány napon keresztül, de kúraszerű alkalmazása (2 hét) is megengedett.
 
összetétel: feketeretekpréslé-sűrítmény: 9 mg/1 g granulátum. Fontosabb segédanyagok: laktóz, szacharóz, édesköményolaj.
 
Ellenjavallat: A készítményt az alábbi esetekben nem szabad alkalmazni: ismert epekövesség; tartós/elhúzóó gyomor-, bélpanaszok fennállásakor. Laktóz- és örökletes fruktóz-intolerancia, valamint glüküz-, galaktóz-malabszorpció (felszívódási zavar), valamint anetollal szembeni ismert egyéni érzékenység esetén ne szedje a granulátumot. Terhes anyáknak – édeskömény-tartalma miatt – nem javasolt a termék alkalmazása!

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását több évtizedes felhasználói, népgyógyászati és szakirodalmi adat bizonyítja. A készítmény összetevői (fekete retek, édesköményolaj) epetermelést fokozó hatásuk révén az epepangást megszüntetik, és ezáltal csökken az epeképződés esélye, javítják az emésztést, megszüntetik/csökkentik a puffadást és a teltségérzetet. Az édesköményolaj részben elfedi a fekete retek erős szagát.

 

Alkalmazása ajánlott különböző emésztési panaszok – teltségérzet, puffadás okozta tünetek – csökkentésére, az epetermelés fokozására és a jobb közérzet biztosítására.

 

Ajánlott adagolás: Felnőtteknek 3×1 adagolókanállal, gyermekeknek 7-14 éves korban szükség esetén 1 csapott adagolókanállal. A granulátum bevétele főétkezések után folyadékkal történjen. Szükség szerint szedhető egyszeri alkalommal vagy néhány napon keresztül, de kúraszerű alkalmazása (2 hét) is megengedett.

 

összetétel: feketeretekpréslé-sűrítmény: 9 mg/1 g granulátum. Fontosabb segédanyagok: laktóz, szacharóz, édesköményolaj.

 

Ellenjavallat: A készítményt az alábbi esetekben nem szabad alkalmazni: ismert epekövesség; tartós/elhúzóó gyomor-, bélpanaszok fennállásakor. Laktóz- és örökletes fruktóz-intolerancia, valamint glüküz-, galaktóz-malabszorpció (felszívódási zavar), valamint anetollal szembeni ismert egyéni érzékenység esetén ne szedje a granulátumot. Terhes anyáknak – édeskömény-tartalma miatt – nem javasolt a termék alkalmazása!

Gerani feketeretek cseppek 20ml

A népi gyógyászat régóta bevált sokhasznú háziszere a Fekete retek. A répa alakú, fekete színű gyökér cukorban áztatott vagy kisózott nedvét már a középkorban hatékony orvosságnak tartották a kiválasztó szervek: az EPE, a VESE, a MÁJ és a TÜDŐ bántalmaira.

A bio-elixir eljárással készült retekcsepp: információ hordozó és a Fekete Retek minden hatóanyagát tartalmazza. Étkezés előtt történő kúraszerű alkalmazása: a típusos vese- és epekövet valamint lerakódásokat feloldja. A máj, az epe és a vese vezetékeiből a flakkokati homokot feloldja. A kivonat enyhe étvágytalanságot okoz, csökkenti a kiválasztó szervek gyulladásait és a nyirokcsomók duzzanatait. A Fekete Retek cseppek szedésének első gyáram napján: a vesék és a máj környékén enyhe nyomás keletkezik, ami melegítéssel feloldható. A retek-kúra alkalmazása a népi gyógyászat évszázados megfigyelése szerint - feloldó (köptető) hatással van az elhanyagolt köhögésnél a tüdő megtisztításában. Kérjük, szíveskedjék megjegyezni: a készítmény szedése folyamán fokozott tiszta víz (forrásvíz, desztillált víz) fogyasztása ajánlatos.

A Fekete Retek cseppek növelik a tejelválasztást a szoptató kismamáknál. 

A Fekete retek cseppek ajánlott adagolása: 7 napig napi 13 csepp, majd 14 napig 21 csepp. Egy hét szünet után a retek-kúra ismétlése fokozott eredményt biztosít. A homeopátiás készítményt fényvédett hűvös helyen tároljuk.

 

 

Ezerjófű máriatövis+ kivonat 50ml


Alkoholmentes kivonat!

Máriatövis tartalma révén, stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat, semlegesíti a szabad gyököket, serkenti a májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját, gyulladáscsökkentő hatású és segíti az ösztrogén lebontását. Fő alkotórésze, a szilibinin védelmet nyújt a máj toxikus károsodásával szemben, és ha a májat ilyen jellegű károsodás éri, akkor a szilibinin segít a gyorsabb regenerálódásban.

Előnyei az alkoholos tinktúrákkal szemben:

Teljesen alkoholmentes (0%), ami rendkívül előnyös az eddigi 40 százalék alkohol tartalmú termékekkel szemben. Ez lehetővé teszi több termék együttes használatát.

Édes,ezért a gyermekek is szívesen fogyasztják.

Íze, mint a cukornak. A keserű gyógynövények élvezhetőbbé válnak, de fogszuvasodást nem okoz.

Máj és alkohol betegek is fogyaszthatják.

Cukorbetegség esetén is használható.

Glutén, szója, színezék, ízfokozó és tartósítószer mentes.

100 %-ig növényi eredetű.

Összetétel: máriatövis, fekete üröm, pitypang, bojtorján, kis ezerjófű, növényi glicerin, KoMiTo rendezett víz.

Alkalmazás: 3 x 20 - 40 csepp naponta reggel, délben és este lefekvés előtt közvetlen. Használjuk kúraszerűen, 3 hónap szedés után tartsunk legalább 4 – 6 hét szünetet!

 

 

Fitovital máriatövis olaj 50ml, 100ml

A máriatövis ajánlott enyhébb emésztési panaszok kezelésre, de hatásos lehet epehólyag problémák gyógyításában is.

Májnagyobbodás és májzsugorodás esetén segít a szervezetnek. Vegyszerek és gyógyszerek okozta májkárosodás esetén kiváló segítséget nyújt. A szilimarin és vegyületei antioxidánsként védik a májat.

A szilibinin megszünteti vagy csökkenti azoknak az anyagoknak a hatását, amelyek a májszövetek elhalását vagy a máj zsugorodását idézik elő. A szilibinin „méregteleníti” a májat, és elősegíti a regenerálódását.

Jótékony hatásai:

  • stabilizálja és erősíti a májsejt-membránokat
  • semlegesíti a szabadgyököket
  • serkenti a májsejtek termelődését
  • felgyorsítja a károsodott májszövetek regenerációját
  • gyulladáscsökkentő hatású
  • segíti az ösztrogén lebontását

 

Ezerjófű őszi margitvirág+ kivonat 50ml

A kivonat összetevői alapján jótékony hatású fejfájás, migrén esetén.

Alkoholmentes, magyar termék

Összetevők:

Őszi margitvirág, Ginko Biloba, Orvosi Citromfű, Levendula, Rhodiola, Fehérfűzfa kéreg, Vörös acsalapu, Gyömbér, Menta, Növényi glicerin, KoMiTo rendezett víz,

 

Alkalmazása:

3 x 20-40 csepp naponta étkezések előtt fél órával.